
Składniki
0.25 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa oraz ser i szynkę pokrój w cienkie słupki, tzw. Julienne.
Krok 2
W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z ketchupem i majonezem.
Krok 3
W dużej misce połącz wszystkie składniki sałatki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki, podawaj.

Dobra rada:
„Julienne” to sposób krojenia produktów w długie cienkie paseczki, jak zapałki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Szefa
Masz pod ręką świeże warzywa? Zainspiruj się i przyrządź smaczną sałatkę szefa. Sięgnij przede wszystkim po czerwoną paprykę, cebulę (dymkę, sałatkową lub czerwoną), ogórka oraz sałatę (lodową albo rzymską). Pokrój warzywa w długie, podłużne słupki, dzięki czemu całość będzie efektownie prezentować się na talerzu. Sałatka szefa kuchni to wyjątkowo smakowity sposób na podanie chrupiących składników prosto z grządki lub targu.
Dla kogo?
Smak warzyw w sałatce szefa doskonale podkreśli sos na bazie majonezu i ketchupu. Wypróbuj go w dwóch wariantach: pikantnym oraz łagodnym. Bez trudu dopasujesz charakter sałatki do swoich preferencji. Pamiętaj również o sosie sałatkowym szefa, który idealnie uzupełni tę kombinację.
Na jaką okazję?
Obiad nie zawsze musi sprowadzać się do klasycznego zestawu, czyli zupy i drugiego dania. Sałatka szefa z piersią kurczaka to kapitalny sposób na posiłek, zwłaszcza w upalne dni, gdy nie chcesz na długo zamykać się w kuchni. Przepis na sałatkę szefa ułatwi też rozplanowanie posiłków do pracy.
Czy wiesz, że?
Z warzywami smacznie skomponują się w sałatce szefa kuchni także dodatki mięsne, takie jak: szynka konserwowa oraz pierś z kurczaka. Tę drugą wcześniej zamarynuj lub natrzyj czosnkiem, a następnie grilluj. Opcjonalnie możesz ją również podsmażyć na patelni lub wstawić do rozgrzanego piekarnika. Z kolei sałatka szefa z szynką pozwoli zaoszczędzić sporo czasu i przygotować potrawę w wersji ekspresowej.
Dla urozmaicenia:
Sałatkę szefa podawaj dobrze schłodzoną – solo lub z prostymi dodatkami, na przykład chrupiącym pieczywem czosnkowym. Koniecznie wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji. Przygotujesz dzięki niemu smaczną warzywną przekąskę, a sałatka szefa z kurczakiem stanie się jedną z twoich ulubionych receptur.