Sałatka wiosenna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

10

145 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Sałatka wiosenna - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyć i pokroić na drobne kawałki.

Sałatka wiosenna - Krok 2

Krok 3

Wymieszać je razem z makaronem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi listkami kolendry.

Sałatka wiosenna - Krok 3

Krok 4

Całość posypać posiekanymi orzechami.

Sałatka wiosenna - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem manganu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej