Sałatka wiosenna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

10

130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Sałatka wiosenna - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyć i pokroić na drobne kawałki.

Sałatka wiosenna - Krok 2

Krok 3

Wymieszać je razem z makaronem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi listkami kolendry.

Sałatka wiosenna - Krok 3

Krok 4

Całość posypać posiekanymi orzechami.

Sałatka wiosenna - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem manganu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej