
Składniki
80 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 garść
4 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Warzywa umyć i pokroić na drobne kawałki.

Krok 3
Wymieszać je razem z makaronem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi listkami kolendry.

Krok 4
Całość posypać posiekanymi orzechami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem manganu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej