Sałatka z pomidorów i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Sałatka z pomidorów i cebuli

na lato

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

24

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

545 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w cząstki, a cebulę w piórka. W sezonie letnim możesz użyć pomidorów malinowych lub pomidorków cherry.

Sałatka z pomidorów i cebuli - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odrobiną octu.

Sałatka z pomidorów i cebuli - Krok 2

Krok 3

Połącz wszystkie składniki i odstaw do lodówki na 20 minut przed podaniem. Sałatka doskonale pasuje jako dodatek do dań z grilla.

Sałatka z pomidorów i cebuli - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 15.08.2018

    Trzeba przetestować :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorów i cebuliSałatka z pomidorów i cebuli

Letnia, orzeźwiająca sałatka pomidorowa to nasz patent na szybką przekąskę w ciągu dnia. Sposób jej przyrządzenia nie jest skomplikowany, a składniki z pewnością zmieszczą się do torby, którą zabierasz do pracy. Z powodzeniem możesz przygotować ją również na weekendowe grillowanie w ciepły dzień. Jej bazą są jędrne i pachnące pomidory. Pokrój je na mniejsze cząstki i dodaj do nich posiekaną w piórka cebulę. Doskonałym dopełnieniem tych pysznych warzyw jest wyśmienity, kremowy sos. Przyrządzisz go mieszając ze sobą ziołową przyprawę Knorr, delikatny jogurt naturalny oraz ocet. Połącz wszystkie składniki i pamiętaj, by odłożyć sałatkę na 20 minut przed podaniem. Na koniec udekoruj ją świeżym koperkiem. Będzie wyśmienicie smakowała w towarzystwie aromatycznych dań podczas grilla ze znajomymi oraz z pewnością uświetni także uroczysty lub codzienny obiad. Niebo w gębie!