Sałatka ze szpinakiem i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Sałatka ze szpinakiem i szynką

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

120 gramów

120 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

30 gramów

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Szpinak umyć i osuszyć. Pomidory pokroić w kostkę.

Sałatka ze szpinakiem i szynką - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokroić na paski.

Sałatka ze szpinakiem i szynką - Krok 2

Krok 3

Zieleninę pokroić.

Sałatka ze szpinakiem i szynką - Krok 3

Krok 4

Dodać ocet balsamiczny i przyprawy. Wymieszać wszystko razem.

Sałatka ze szpinakiem i szynką - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szpinakiem i szynkąSałatka ze szpinakiem i szynką

Pora na: Kolację.

Posiłek wieńczący dzień powinien być , a jednocześnie skutecznie sycić apetyt, by powstrzymać nas przed sięganiem po różne smakołyki tuż przed snem. Jeśli szukacie przepisu, który odpowiada temu opisowi, bez wątpienia jest nim sałatka ze szpinakiem i szynką. Solidna porcja warzyw, wzbogacona mięsnym dodatkiem oraz aromatycznymi przyprawami to doskonały pomysł na kolację. Smak dania podkreśla również ocet balsamiczny z pieprzem, bazylią i oregano, nadając sałatce wyrazistości i włoskiego charakteru.

Dla kogo?

Sałatka ze szpinakiem i szynką to doskonała propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę.

Wiesz, co jesz!

Sałatka dostarczy organizmowi 394,6 kcal energii, 7,7 g błonnika oraz 34,4 g wartościowego białka.

Czy wiesz, że?

Szynka parmeńska obecna w przepisie, do dziś wytwarzana jest tradycyjnymi sposobami w regionie Emilia – Romagna. Powstaje z całych udźców wieprzowych, poddawanych procesowi suszenia.