Sorbet z lychee i kokosa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet z lychee i kokosa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe wymieszaj z 1/2 szklanki ciepłej wody.

Krok 2

Odsącz lychee, syrop przelej do innego naczynia.

Krok 3

Owoce zmiksuj z pastą z mleka kokosowego, 1/4 szklanki syropu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wstaw do zamrażalnika i mieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Mango pokrój na cząstki i podawaj z sorbetem. Deser posyp skórką otartą z cytryny lub limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chili con carne z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej