Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia
średnie
8 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
280 gramów
280 gramów
200 gramów
4 łyżeczki
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody.

Krok 2
Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku.

Krok 3
Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody.

Krok 4
Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, B6, B12, PP.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej