Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 puszka

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżeczki

2.5 łyżki

4 łyżki

4 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa i mięso umyć, odsączyć. Mięso i paprykę pokroić w paski. Pędy bambusa odsączyć i drobno pokroić. Ryż ugotować na sypko.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 1

Krok 2

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni z olejem, następnie dodać mięso i przyprawę Delikat Knorr. Stale mieszając doprowadzić mięso do miękkości po czym dodać paprykę i pędy bambusa, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 2

Krok 3

Do gotowej potrawy dodać pieprz cayenne, przeciśnięty przez praskę czosnek, ketchup pikantny i sos sojowy. Wymieszać. Gdy potrawa jest za gęsta dodać niewielką ilość wody przegotowanej.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 3

Krok 4

Gotową potrawę posypać natką pietruszki. Podawać z ciepłym ryżem wymieszanym z margaryną Flora ProActiv.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, B1, B2, PP, B6, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej