Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

15

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

640 gramów

8 sztuk

8 sztuk

1 pęczek

1.5 łyżki

4 łyżeczki

8 listki

8 sztuk

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj i osusz Na talerzyku połóż liście sałaty, na nim kiełki rzodkiewki.

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - Krok 1

Krok 2

Przygotuj szaszłyki: na drewniane patyczki ponadziewaj na przemian warzywa, polędwicą sopocką i jaja przepiórcze.

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - Krok 2

Krok 3

Bułki posmaruj Flora ProActiv, podawaj z szaszłykami na warzywach.

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, E,B1, PP, B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej