Szybkie danie z patelni z chili i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Szybkie danie z patelni z chili i fasolą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

3 sztuki

2 puszki

1 puszka

3 łyżki

1 garść

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj posiekaną cebulę. Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, przez około 3 minuty. Dodaj rozgnieciony czosnek i pozwól, aby nabrał aromatu.

Krok 2

Na patelnię dodaj mieloną wołowinę i kontynuuj smażenie, aż mięso będzie całkowicie rumiane, powinno to zająć około 5 minut.

Krok 3

Na patelnię dodaj odsączoną fasolę, przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dobrze wymieszaj, dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie połącz. Na koniec dodaj wodę.

Krok 4

Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 5

Gotową mieszankę dopraw bulionem wołowym Knorr, który należy dodać pod koniec gotowania, aby podkreślić smak potrawy. Sprawdź smak i dodaj sól, jeśli to konieczne.

Krok 6

Potrawę podawaj z nachosami, pieczywem lub wykorzystaj resztki dodatków z poprzedniego dnia (ryż lub ziemniaki).

1

Opinie o przepisie

  • Basia

    Basia , 09.09.2024

    Polecam, super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie danie z patelni z chili i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej