PRZEPISY.PL

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • Fix Knorr Chrupiące placki ziemniaczane
  • ziemniaki2 szt
  • cukinia1 szt
  • bakłażan1 szt
  • pomidor2 szt
  • świeża bazylia1 pęczek
  • jajka1 szt
  • tarty żółty ser50 g
  • parmezan tarty
    • Krok 1

      Ziemniaki ugotuj i pokrój w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyj, pomidora sparz i obierz ze skóry - wszystkie warzywa również pokrój w plasterki.
    • Krok 2

      Ciasto Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Usmaż dwa duże placki średnicy patelni, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
    • Krok 3

      Pierwszy z placków ułóż w formie do pieczenia, posyp żółtym serem i przykryj drugim plackiem.
    • Krok 4

      Na wierzchu tarty układaj dekoracyjnie na przemian plastry ziemniaka, bakłażana, cukinii i pomidora. Co kilka plasterków powtykaj liście bazylii.
    • Krok 5

      Całość posyp parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut.
    • Krok 6

      Plastry bakłażana i cukinii obsmaż na grillowej lub zwykłej patelni. Skrop oliwą z oliwek.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    259
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    460
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    7
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    446
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    2
    Łatwe