Torcik jogurtowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

598 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

9 łyżek

9 łyżek

3 łyżki

3 sztuki

4 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru, następnie dodać 3 żółtka i delikatnie wymieszać, a na koniec dodać 3 łyżki mąki.

Krok 2

Mieszać bardzo powoli, dodać łyżkę wody.

Krok 3

Wymieszane ciasto na biszkopt i upiec. Tak zrobić 2 kolejne blaty.

Krok 4

3 galaretki wymieszać w trzech miseczkach

Krok 5

Jogurt zmiksować. Podzielić na 3 równe części do 3 miseczek.

Krok 6

Kiedy galaretka zacznie tężeć, należy wlewać ją do jogurtu. Wsadzić na chwilę do lodówki.

Krok 7

Kiedy masa jogurtowa zacznie tężeć, wylać na blaty na każdy inny kolor.

Krok 8

Na wierzch biszkoptu ułożyć brzoskwinie i wylać kolejną galaretkę.

Krok 9

Ciasto chłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej