torcik na szybko

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

155

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

15 dekagramów

1 opakowanie

5 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżeczki

krem:

0.5 litra

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

10 dekagramów

1 sztuka

ponadto:

null gramów

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na pianę.

Krok 2

Połączyć masę żółtkową z mąkami i na końcu delikatnie wymieszać z pianą.

Krok 3

Po wyłożeniu na tortownicę piec około 25-30 min. w 180 stopni C.

Krok 4

Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na 3 krążki.

Krok 5

KREM: Mleko ugotować z cukrem.

Krok 6

W odrobinie odlanego mleka mieszać mąki i żółtka.

Krok 7

Wlewać na gotujące się mleko. Mieszać, aż zrobi się budyń.

Krok 8

Po ostudzeniu miksować z Kasią. Podzielić na 2 części, do jednej dodać pokrojone mandarynki.

Krok 9

Do drugiej pokruszoną czekoladę, rodzynki, orzechy, i co tam kto jeszcze lubi.

Krok 10

Przełożyć warstwy biszkoptu masami.

Krok 11

Całość dekorować według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • torcik na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto chałwowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej