Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

5 plastrów

4 łyżki

600 gramów

300 gramów

10 sztuk

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiekaj z zimnym masłem, tyle co wyjętym z lodówki, dodaj jajka i 0,5 łyżeczki soli. Zagnieć ciasto i podziel je na trzy równe części.

Krok 2

Przygotuj wysmarowane tłuszczem formy i przełóż do nich rozwałkowane ciasto, boki unosząc nieco ku górze. Możesz delikatnie nakłuć placki widelcem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez ok.10-15 min. Wyciągnij, przestudź lekko.

Krok 3

Każde ciasto posmaruj inną pastą ze słoiczka i obłóż składnikami: tartę z Pesto - pomidorkami koktajlowymi, bazylią i serem mozzarella, z ajwarem- salami i kaparami, z tapenadą- łososiem, jajkami na twardo i koperkiem.

Krok 4

Rozkrój tarty w trójkąty i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite tarty z Pesto, ajwarem i tapenadą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej