Żeberka w ziołach prowansalskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w ziołach prowansalskich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować marynatę – cebule drobno pokrój, następnie w miseczce połącz z pieprzem, sokiem z cytryny, olejem przyprawą Knorr i ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Żeberka pokrój i zalej marynatą. Pozostawić na 2 godz w chłodnym miejscu.

Krok 3

Po wyjęciu z marynaty żeberka odsączyć, grillować po 15 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dip z zielonego pieprzu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej