Kotlety mielone zapiekane w piekarniku z serem | Przepisy.pl pixel

Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - Krok 1

Krok 2

Połącz go z mielonym mięsem i posiekaną cebulą. Wyrób dokładnie rękami.

Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - Krok 2

Krok 3

Z otrzymanej masy utworzyć 4 kotlety, każdy posmarować olejem i zapiekać na grillu po 5- 10 min z każdej strony.

Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - Krok 3

Krok 4

Następnie każdy kotlet posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na liściach sałaty.

Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane kotlety mielone z żółtym seremZapiekane kotlety mielone z żółtym serem

Żeby wprowadzić do kuchni trochę zmian, nie jest konieczne sięganie po skomplikowane przepisy, czy tajemnicze składniki – czasami wystarczy tylko urozmaicić powszechnie znane potrawy. Popularne mięsne danie przyrządzisz w zupełnie nowy sposób, a wszystko dzięki przepisowi na zapiekane kotlety mielone z żółtym serem. 

Dla kogo?

Kotlety mielone zapiekane w piekarniku z serem to idealna propozycja dla wszystkich fanów mięs. Soczyste kawałki wołowo-wieprzowe nie mają sobie równych, o czym już wkrótce możesz się przekonać. Przygotuj mielone zapiekane z serem według naszej receptury, a uzyskasz najlepsze rezultaty!

Na jaką okazję?

Niedzielny obiad z najbliższymi to najlepsza okazja do tego, by kotlety mielone zapiekane z serem zawitały w Twoim menu! Wszyscy będą zachwyceni, a może nawet doczekasz się pytań o dokładkę. Mielone z piekarnika z serem będą również dobrą opcją na lunch. Spróbujesz?

Czy wiesz, że?

Same kotlety robi się w standardowy sposób: mielone mięso wieprzowo-wołowe łączy się z drobno pokrojoną białą cebulą oraz szczyptą mielonego czarnego pieprzu do smaku i wyrabia rękami, aż do połączenia się składników. Uformowane z mięsnej masy kotlety posmaruj olejem roślinnym i zapiekaj na grillu z obu stron.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz przygotować kotlety z tego przepisu poza sezonem grillowym, użyj patelni grillowej – ich smak i wygląd będzie taki sam. Pod koniec pieczenia posyp kotlety startym żółtym serem, np. ementalerem i zapiekaj. Podawaj na liściu sałaty z dodatkiem pieczonych na grillu ziemniaków lub z pieczywem. Wypróbuj nasz przepis na zapiekane mielone kotlety.