Złocista bagietka z ziołową mozzarellą
łatwe
196 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.
Krok 3
Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.
Krok 4
Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej