
Składniki
10 sztuk
null
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
150 gramów
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.
Krok 2
W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.
Krok 3
Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.
Krok 5
Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































