Zupa grochowa krem po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grochowa krem po meksykańsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

150 gramów

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.

Krok 2

W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.

Krok 3

Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.

Krok 5

Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Placki ziemniaczane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej