
Składniki
200 gramów
2 sztuki
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
400 gramów
2 łyżki
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.
Krok 2
W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.
Krok 3
Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.
Krok 5
Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej