
Składniki
10 sztuk
null
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
150 gramów
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.
Krok 2
W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.
Krok 3
Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.
Krok 5
Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej