Zupa grochowa krem po meksykańsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

102

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

2 łyżki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.

Krok 2

W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.

Krok 3

Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.

Krok 5

Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grochowa krem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zupa gulaszowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej