
Składniki
10 sztuk
null
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
150 gramów
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch zalej 1,5 litrem wody. Dodaj kostki Knorr i gotuj do miękkości.
Krok 2
W międzyczasie obierz i poszatkuj cebulę. Paprykę pokrój drobno. Na patelni podduś cebulę i paprykę. Dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.
Krok 3
Gdy wątróbką zrobi się rumiana dodaj całość, wraz z pomidorami z puszki, do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Zupę dopraw kuminem i startym czosnkiem.
Krok 5
Na koniec zupę zmiksuj. podawaj z posiekana natką pietruszki i gęstą śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej