Baba orzechowo-korzenna pyszna

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

142 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

0.5 opakowania

150 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

100 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztopioną Kasię ubić z cukrem i jajkami. Mąki i proszek do pieczenia przesiać na masę. Dodać orzechy, kakao i rozrobić na gładkie ciasto.

Krok 2

Dodać przyprawy, zapach, cukier waniliowy i czekoladę pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Ciasto piec w nasmarowanej Kasią formie do bab około 50 minut w 180 stopniach. Lekko przestudzoną babę polać czekoladą i posypać kokosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baba orzechowo-korzenna pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

Zobacz również