Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch)
średnie
48 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1.5 szklanki
200 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ajka (białka+żółtka) długo ubijać, aż powstaje piana i potroją swoją objętość. Powinny też uzyskać bardzo jasny kolor. Dodawać powoli cukier.
Krok 2
Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryn. Na koniec dodać roztopione, wrzące masło.
Krok 3
Przelać do formy. Piec ok. 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej