Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch)

Autor: Amelia Pawłowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

200 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ajka (białka+żółtka) długo ubijać, aż powstaje piana i potroją swoją objętość. Powinny też uzyskać bardzo jasny kolor. Dodawać powoli cukier.

Krok 2

Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryn. Na koniec dodać roztopione, wrzące masło.

Krok 3

Przelać do formy. Piec ok. 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej