Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch)

Autor: Amelia Pawłowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

200 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ajka (białka+żółtka) długo ubijać, aż powstaje piana i potroją swoją objętość. Powinny też uzyskać bardzo jasny kolor. Dodawać powoli cukier.

Krok 2

Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryn. Na koniec dodać roztopione, wrzące masło.

Krok 3

Przelać do formy. Piec ok. 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej