Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch)

Autor: Amelia Pawłowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

200 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ajka (białka+żółtka) długo ubijać, aż powstaje piana i potroją swoją objętość. Powinny też uzyskać bardzo jasny kolor. Dodawać powoli cukier.

Krok 2

Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryn. Na koniec dodać roztopione, wrzące masło.

Krok 3

Przelać do formy. Piec ok. 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowa babka piaskowa (cytrynowy puch) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej