Babka z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

3 szklanki

3 łyżeczki

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodawać na przemian jajka i mąki z proszkiem, cały czas ucierać mikserem.

Krok 3

Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem.

Krok 4

Ciasto wyłożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika.

Krok 5

Piec około 50 - 60 minut.

Krok 6

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czarno białe ciasto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej