Babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1.5 szklanki

2 szklanki

8 łyżek

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ,5 jajek oraz 1,5 szklanki cukru pudru wszystko razem ucieramy na masę.

Krok 2

Następnie dodajemy 2 szklanki mąki 8 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy a na końcu sok z cytryny i skórkę.

Krok 3

Wszytko mieszamy i przelewamy do blaszki.

Krok 4

Blaszka taka jak do babki (blaszka z kominkiem).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej