Babka bananowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem, potem dodać 1 szkl. mąki z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem/kakao.

Krok 2

Następnie dodać resztę mąki i olej. Na koniec banany i orzechy/migdały.

Krok 3

Piec w wysmarowanej blaszce podłużnej jak pasztet. Posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej