Babka jogurtowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

151 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.3 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 opakowania

0.3 opakowania

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stop i wystudź.

Krok 2

Jogurt roztrzep z jajkami i cukrem pudrem.

Krok 3

Dodaj przestudzoną: Kasię i skórkę cytrynową, dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Cały czas mieszając, dodawaj po łyżce mąki z proszkiem.

Krok 5

Ciasto nałóż do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy.

Krok 6

Piecz w temperaturze 180 C.

Krok 7

Zrób próbę, ciasto nakłuj patyczkiem, jeśli jest suche, jest już upieczone.

Krok 8

Wystudź, wyjmij z formy.

Krok 9

Obie czekolady połam na kawałki i rozpuść (osobno) w kąpieli wodnej.

Krok 10

Babkę polej czekoladą deserową, a potem białą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej