Babka majonezowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1.3 szklanki

300 mililitrów

3 łyżeczki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości.

Krok 2

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać majonez i porcjami dodawać przesianą mąkę.

Krok 3

Ciasto wlać do formy babki i piec 50 minut w temperaturze 170 C. Po wystudzeniu babkę oblać polewą czekoladową (czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka).Babka najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka piaskowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej