Babka makowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1.5 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

polewa:

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztopić Kasię, zdjąć z ognia i nieco przestudzić.

Krok 2

Utrzeć z cukrem i żółtkami.

Krok 3

Dodać: suchy mak, śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek.

Krok 4

Utrzeć całość.

Krok 5

Na końcu dodać aromat migdałowy.

Krok 6

Po upieczeniu udekorować polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej