Babka orzechowo-korzenna

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

0.5 opakowania

150 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

100 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztopiony tłuszcz ubić z cukrem i jajkami.

Krok 2

Mąki i proszek do pieczenia przesiać na masę.

Krok 3

Dodać orzechy kakao i rozrobić na gładkie ciasto.

Krok 4

Dodać przyprawy, zapach, cukier waniliowy i czekoladę pokrojoną w kostkę.

Krok 5

Ciasto piec w formie do bab nasmarowanej tłuszczem ok. 50 min. w 180 stopniach.

Krok 6

Lekko przestudzoną babę polać czekoladą i posypać kokosem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej