Babka piaskowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

263

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksować z cukrem pudrem.

Krok 2

Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do jajek, zmiksować.

Krok 3

Pod koniec miksowania dodać uprzednio sparzone gotującą się wodą i odcedzone rodzynki oraz wrzącą Kasię i ponownie zmiksować.

Krok 4

Ciasto wlać do posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą formy.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 6

Po zapieczeniu (ok. 10 minut) zmniejszyć do 180 stopni temperaturę i piec przez ok. 45 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej