Babka piaskowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1079

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

2 opakowania

2 szklanki

6 łyżek

1 łyżka

7 łyżek

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. . Oddzielić białka od żółtek. Żółtka, mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną proszek, oliwę, ocet dodać do utartej Kasi. Utrzeć na gładką masę. Dodać ubitą pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 2

Foremkę wysmarować Kasią i posypać mąka krupczatką ew. bułką tartą. Wylać do foremki około 3/4 porcji ciasta.

Krok 3

Do pozostałej części dodać dwie łyżki kakao. Wymieszać i wylać do foremki. Piec ok 40-45 min w 170 stopniach. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej