Babka piaskowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1717

92 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

0.75 szklanki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć/zmiksować z cukrem.

Krok 2

Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz rozpuszczoną i przestudzoną Kasię.

Krok 3

Na koniec aromat waniliowy.

Krok 4

Zmiksować/wymieszać.

Krok 5

Do 1/3 części ciasta dodać kakao, zmiksować.

Krok 6

Do formy keksowej wysmarowanej Kasią przelać ciasto białe, na to przełożyć ciasto kakaowe.

Krok 7

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej