Babka piaskowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

173 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka całe ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia (proszek wymieszać z mąka) oraz dodać roztopioną i trochę przestudzoną Kasię.

Krok 2

Wszystko wymieszać i połowę masy wylać na blaszkę.

Krok 3

Do drugiej połowy dodać łyżeczkę kakao (babka będzie w środku dwukolorowa).

Krok 4

Piec około godziny (aż ciasto się zarumieni) w temperaturze do 200 stopni.

Krok 5

Piekarnik powinien być nagrzany.

Krok 6

Babkę po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

Krok 7

Lekko przestudzoną wyjąć z blaszki i pozostawić do całkowitego przestygnięcia.

Krok 8

Ostudzoną posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej