BABKA PIASKOWA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

833

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

null gramów

1 szklanka

4 sztuki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko.

Krok 2

Kasię zmiksuj z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem.

Krok 3

Ciągle miksując dodawaj na przemian mąkę i jajka.

Krok 4

Odłóż 1/3 masy i wymieszaj ją z kakao.

Krok 5

Formę na babę natłuść i oprósz mąką lub tartą bułką.

Krok 6

Jasną masę wlej do formy, na nią przełóż masę z kakao, lekko wymieszaj.

Krok 7

Piecz w temperaturze 180°C przez 50 minut.

Krok 8

Wystudzoną babę oprósz cukrem pudrem lub polukruj (gotowym lukrem lub domowej roboty z cukru pudru i cytryny).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA PIASKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej