Babka szybciutka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

120 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na babkę smaruję Kasią i oprószyć mąką. Piekarnik nagrzewa.

Krok 2

Miękką Kasię uciera z cukrem, skórką cytrynową, cukrem wanilinowym lub ekstraktem z wanilii na białą i puszystą masę.

Krok 3

Stopniowo dodawać jajka cały czas miksując na wysokich obrotach miksera.

Krok 4

Zmniejszyć obroty do minimum i dodać (w 3 partiach) przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą.

Krok 5

Gdy składniki się połączą dodać jogurt, sok z cytryny i krótko zmiksować do połączenia się składników.

Krok 6

Przełożyć do formy i ja dla dekoracji posypuję świeżymi owocami np: borówki lub jagody, ładnie się komponują.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka szybciutka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka herbaciana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej