Babka ucierana z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

325

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

100 gramów

5 sztuk

2 szklanki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Dodawać po jednym żółtku, potem mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem.

Krok 3

Na końcu dodać pianę ubitą z białek.

Krok 4

Posypujemy owocami pokrojonymi w kostkę, mogą być jagody, porzeczki, brzoskwinie :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ucierana z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej