Babka z ajerkoniakiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

122 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

do formy:

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i solą.

Krok 2

Dodać olej, skórkę cytrynową i ajerkoniak.

Krok 3

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć porcjami z masą jajeczną.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą.

Krok 5

Ciasto przełożyć do formy i piec 50-60 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.

Krok 6

Polewę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i polać nią ostudzone ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z ajerkoniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej