Babka z naleśników

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

322

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

naleśniki:

25 dekagramów

2 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

masa:

0.5 kilograma

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksować wszystkie składniki ciasta, usmażyć naleśniki.

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 3

Ser zemleć, dodać utarte jajka, śmietanę i aromat.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią i posypać tartą bułką.

Krok 5

Na dno położyć naleśnik, przełożyć masą twarogową, układać aż do wyczerpania składników.

Krok 6

Ostatni naleśnik posypać wiórkami Kasi.

Krok 7

Piec w 200 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tygrys
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej