
Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
300 mililitrów
250 gramów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubijamy na sztywna pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodajemy ocet i mąkę i miksujemy jeszcze przez minutę. Na papier do pieczenia wykładamy beziki i suszymy 1,5h w piekarniku nagrzanym do 100'C bez termoobiegu.
Krok 2
Kremowke ubijamy z mascarpone. A gotowy krem wykładamy na wystudzone beziki. Zrobimy owocami. Upieczone bezy mogą stać bez kremu 2-3dni. Krem nakładamy przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej