Chrusty (faworki)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

do smażenia:

1

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, żółtek i śmietany zagnieść ciasto.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkować, pociąć na paseczki (8 x 2 cm).

Krok 3

W każdym paseczku wyciąć dziurkę. Zawijać paseczki w kokardkę.

Krok 4

Piec na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor.

Krok 5

Po upieczeniu wyłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar oleju.

Krok 6

Posypać obficie cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej