Chrusty (faworki) przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrusty (faworki)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

do smażenia:

1

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, żółtek i śmietany zagnieść ciasto.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkować, pociąć na paseczki (8 x 2 cm).

Krok 3

W każdym paseczku wyciąć dziurkę. Zawijać paseczki w kokardkę.

Krok 4

Piec na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor.

Krok 5

Po upieczeniu wyłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar oleju.

Krok 6

Posypać obficie cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrusty (faworki) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej