Ciasto jogurtowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

60 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1.5 szklanki

3 szklanki

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kubek po jogurcie służy jako miarka. Wszystkie składniki razem wymieszać i przelać do natłuszczonej formy.

Krok 2

W podgrzanym piekarniku do 180 C piec przez ok. 60 minut .

Krok 3

Rada: można wziąć też jogurt owocowy i wmieszać dodatkowo owoce w ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej