Ciasto orzechowo - jabłkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i oczyścić z gniazd nasiennych, następnie pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tartce z grubymi oczkami.

Krok 2

Zasypać bakaliami i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Krok 3

Wyjąć, dodać jajka, mąkę, sodkę, proszek i olej - wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Przełożyć do foremki (ładnie się prezentuje w keksówce).

Krok 5

Po upieczeniu można polać polewą czekoladową.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej