CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

6 sztuk

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

2 szklanki

5 sztuk

0.75 szklanki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka ubić z cukrem pudrem na jednolitą masę.

Krok 2

Dodać przesianą mąkę z sodą i wymieszać.

Krok 3

Wsypać proszek do pieczenia i dolać olej. Całość zmiksować, aż do uzyskania gładkiego ciasta.

Krok 4

Następnie dodać orzechy i jabłka. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 5

Piec w temperaturze 180°C przez 50-60 minut.

Krok 6

Po ostudzeniu obficie posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO ORZECHOWO-JABŁKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej