
Składniki
0.5 kilograma
0.25 szklanki
0.5 kilograma
2 łyżki
0.25 szklanki
3 kilogramy
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Po zagotowaniu wkładamy buraczki do słoików, zakręcamy i gotujemy jeszcze przez jakieś 10-15 w dużym garnku z wodą.
Krok 1
Czerwone buraczki obrać dokładnie, oczyścić, umyć ugotować. Po ugotowaniu zetrzeć całość na tarce o dość grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. To samo zrobić z papryką, z tym że należy jeszcze oczyścić środek z gniazda nasiennego. Również pokroić ją w kostkę.
Krok 2
W garnku podgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy do niego cebulę. Kiedy widzimy, że cebulka nabrała już złotego koloru dodajemy do niej buraczki. Całość gotujemy (nie przykrywać garnka) i mieszamy co jakiś czas.
Krok 3
Po 8-10 minutach dodajemy paprykę, sól, cukier w dalszym ciągu gotując.
Krok 4
Na sam koniec dolewamy do garnka ocet i gotujemy przez 3-4 minuty
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej