
Składniki
1 gram
1 sztuka
1 gram
1 sztuka
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku przygotowujemy budyń zgodnie z zaleceniami producenta, umieszczonymi na drugiej stronie opakowania. Po przyrządzeniu, odstawiamy go do ostygnięcia. Gdy budyń stanie się letni ucieramy go z masłem, dodajemy cukier puder, a następnie dalej mieszamy. Wkładamy go do lodówki na godzinę. Herbatniki kruszymy na małe kawałki. Układamy je na miseczce, a po wyciągnięciu masy z lodówki zalewamy nią herbatniki. Zakrywamy je jak najdokładniej, możemy w tym pomóc sobie łyżką. Całość posypujemy czekoladą startą na proszek. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Moim zdaniem wystarczą dwie, góra trzy. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej