Deser jak z bajki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser jak z bajki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 sztuka

1 gram

1 sztuka

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku przygotowujemy budyń zgodnie z zaleceniami producenta, umieszczonymi na drugiej stronie opakowania. Po przyrządzeniu, odstawiamy go do ostygnięcia. Gdy budyń stanie się letni ucieramy go z masłem, dodajemy cukier puder, a następnie dalej mieszamy. Wkładamy go do lodówki na godzinę. Herbatniki kruszymy na małe kawałki. Układamy je na miseczce, a po wyciągnięciu masy z lodówki zalewamy nią herbatniki. Zakrywamy je jak najdokładniej, możemy w tym pomóc sobie łyżką. Całość posypujemy czekoladą startą na proszek. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Moim zdaniem wystarczą dwie, góra trzy. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser jak z bajki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej