
Składniki
1 gram
1 sztuka
1 gram
1 sztuka
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku przygotowujemy budyń zgodnie z zaleceniami producenta, umieszczonymi na drugiej stronie opakowania. Po przyrządzeniu, odstawiamy go do ostygnięcia. Gdy budyń stanie się letni ucieramy go z masłem, dodajemy cukier puder, a następnie dalej mieszamy. Wkładamy go do lodówki na godzinę. Herbatniki kruszymy na małe kawałki. Układamy je na miseczce, a po wyciągnięciu masy z lodówki zalewamy nią herbatniki. Zakrywamy je jak najdokładniej, możemy w tym pomóc sobie łyżką. Całość posypujemy czekoladą startą na proszek. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Moim zdaniem wystarczą dwie, góra trzy. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej