Domek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

350 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać ser i esencję waniliową.

Krok 2

Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao (można zrobić w całości kakaowe lub białe - co kto lubi).

Krok 3

Na folii ułożyć prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek).

Krok 4

Posmarować go masą serową białą.

Krok 5

Przykryć drugą warstwą herbatników, posmarować masą serową z kakao, ale tylko na środkowy pasek.

Krok 6

Podnieść dwa zewnętrzne rzędy do góry i złożyć domek.

Krok 7

Polać polewą czekoladową.

Krok 8

Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej