
Składniki
4 opakowania
0.5 kilograma
0.5 sztuki
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem, dodać ser i esencję waniliową.
Krok 2
Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao (można zrobić w całości kakaowe lub białe - co kto lubi).
Krok 3
Na folii ułożyć prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek).
Krok 4
Posmarować go masą serową białą.
Krok 5
Przykryć drugą warstwą herbatników, posmarować masą serową z kakao, ale tylko na środkowy pasek.
Krok 6
Podnieść dwa zewnętrzne rzędy do góry i złożyć domek.
Krok 7
Polać polewą czekoladową.
Krok 8
Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























