Domek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać ser i esencję waniliową.

Krok 2

Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao (można zrobić w całości kakaowe lub białe - co kto lubi).

Krok 3

Na folii ułożyć prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek).

Krok 4

Posmarować go masą serową białą.

Krok 5

Przykryć drugą warstwą herbatników, posmarować masą serową z kakao, ale tylko na środkowy pasek.

Krok 6

Podnieść dwa zewnętrzne rzędy do góry i złożyć domek.

Krok 7

Polać polewą czekoladową.

Krok 8

Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej