Domek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

350 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać ser i esencję waniliową.

Krok 2

Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao (można zrobić w całości kakaowe lub białe - co kto lubi).

Krok 3

Na folii ułożyć prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek).

Krok 4

Posmarować go masą serową białą.

Krok 5

Przykryć drugą warstwą herbatników, posmarować masą serową z kakao, ale tylko na środkowy pasek.

Krok 6

Podnieść dwa zewnętrzne rzędy do góry i złożyć domek.

Krok 7

Polać polewą czekoladową.

Krok 8

Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej