
Składniki
600 gramów
2 łyżki
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
400 gramów
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz, podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i posól.
Krok 2
Kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym smalcu.
Krok 3
Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Podduś na słoninie.
Krok 4
jabłka, obierz i pokrój w krążki. Roztop w rondelku masło i podsmaż na nim jabłka, posyp majerankiem.
Krok 5
Cebulę połącz z jabłkami. Ułóż na nich kawałki ryby, posól i popieprz do smaku. Duś wszystko razem jeszcze przez chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























