Dorsz pieczony z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

400 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz, podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i posól.

Krok 2

Kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym smalcu.

Krok 3

Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Podduś na słoninie.

Krok 4

jabłka, obierz i pokrój w krążki. Roztop w rondelku masło i podsmaż na nim jabłka, posyp majerankiem.

Krok 5

Cebulę połącz z jabłkami. Ułóż na nich kawałki ryby, posól i popieprz do smaku. Duś wszystko razem jeszcze przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej