FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

120 mililitrów

2 sztuki

20 dekagramów

60 dekagramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, miód, przyprawy oraz cukier wymieszać mikserem.

Krok 2

Miksując, dodawać jajka aż powstanie jasnobrązowa masa.

Krok 3

Przesiać do niej mąkę z sodą.

Krok 4

Zagnieść ciasto, uformować kulę i odłożyć do lodówki na 30 minut.

Krok 5

Rozwałkować ciasto na placek o grubości około 5 mm, szklanką wycinać pierniczki.

Krok 6

Piec 10-12 minut w 180˚C, aż nabiorą brązowo-złocistego koloru.

Krok 7

Pierniczki można udekorować lukrem lub czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FIŃSKIE PIERNICZKI KORZENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej