
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na patelni dodaj mięso, podsmażaj całość 10 min.
Krok 2
Dodaj wino i duś pod przykryciem dodając Knorr Fix.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, pomidory obierz ze skóry i drobno pokrój, dodaj oba składniki do gulaszu i gotuj ok 40 min.
Krok 4
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę, dodaj do gulaszu i duś do zmięknięcia mięsa.
Krok 5
Podawaj bardzo gorące, z lampką czerwonego wina.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej