Gulasz po węgiersku z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po węgiersku z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na patelni dodaj mięso, podsmażaj całość 10 min.

Krok 2

Dodaj wino i duś pod przykryciem dodając Knorr Fix.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę, pomidory obierz ze skóry i drobno pokrój, dodaj oba składniki do gulaszu i gotuj ok 40 min.

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę, dodaj do gulaszu i duś do zmięknięcia mięsa.

Krok 5

Podawaj bardzo gorące, z lampką czerwonego wina.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po węgiersku z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pieczone bataty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej