Jesienna kasza z dynią makaronową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna kasza z dynią makaronową

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotuję według instrukcji opakowania. Przesypuję do miski, dodaję majonez, sól, pieprz i mieszam.

Krok 2

Brokuł dzielę na małe różyczki, obrany batat kroję w dużą kostkę. Cebulę kroję w piórka. Dynię kroję na pół. Brokuł, batat, cebulę przekładam do miski, dodaję Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi, Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw, sól, pieprz, trzy łyżki oleju. Mieszam całość w marynacie

Krok 3

Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Warzywa przekładam na blaszkę, układam też połówki dyni. Piekę około 30 minut. Dynię po upieczeniu wydrążam widelcem, wyjdą fajne wstążki makaronowe. Kaszę mieszam z warzywami, dynią, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej