Jesienna kasza z dynią makaronową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna kasza z dynią makaronową

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotuję według instrukcji opakowania. Przesypuję do miski, dodaję majonez, sól, pieprz i mieszam.

Krok 2

Brokuł dzielę na małe różyczki, obrany batat kroję w dużą kostkę. Cebulę kroję w piórka. Dynię kroję na pół. Brokuł, batat, cebulę przekładam do miski, dodaję Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi, Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw, sól, pieprz, trzy łyżki oleju. Mieszam całość w marynacie

Krok 3

Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Warzywa przekładam na blaszkę, układam też połówki dyni. Piekę około 30 minut. Dynię po upieczeniu wydrążam widelcem, wyjdą fajne wstążki makaronowe. Kaszę mieszam z warzywami, dynią, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej