Warzywa w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w pięciu smakach

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w pięciu smakachWarzywa w pięciu smakach

Pięć smaków to esencja kuchni Chińskiej wyjątkowe połączenie pięciu przypraw mająca w założeniu odpowiadać pięciu podstawowym smakom: słodkiemu, kwaśnemu, gorzkiemu, ostremu i słonemu. Popularna także w kuchni innych krajów Azji jednak podstawowe składniki są w zasadzie niezmienne i obejmują anyż gwiaździsty (badian), goździki, cynamon, pieprz syczuański i mielone nasiona kopru włoskiego.