Kaczka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z owocami

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 plastry

4

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

0.5 łyżki

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na paseczki, polej sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Następnie oprósz przyprawą 5 smaków i przyprawą Knorr. Marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rozgrzej olej i wrzuć piersi z kaczki. Smaż przez ok. 5 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Teraz dodaj kawałki mięsa oraz wszystkie pozostałe składniki. Doprowadź bulion do wrzenia i gotuj jeszcze przez chwilę, aby wszystko było miękkie. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Selera, ananasa i melona pokrój w kosteczkę, a liczi przepołów.

Krok 4

Mięso wyjmij, a na olej wrzuć selera i podsmaż przez 2 minuty, po czym wrzuć wszystkie owoce i smaż kolejne 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chili con carne z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej