
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 plastry
4
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
0.5 łyżki
200 mililitrów
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na paseczki, polej sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Następnie oprósz przyprawą 5 smaków i przyprawą Knorr. Marynuj przez 2 godziny.
Krok 3
Rozgrzej olej i wrzuć piersi z kaczki. Smaż przez ok. 5 minut ciągle mieszając.
Krok 5
Teraz dodaj kawałki mięsa oraz wszystkie pozostałe składniki. Doprowadź bulion do wrzenia i gotuj jeszcze przez chwilę, aby wszystko było miękkie. Podawaj z ryżem.
Krok 2
Selera, ananasa i melona pokrój w kosteczkę, a liczi przepołów.
Krok 4
Mięso wyjmij, a na olej wrzuć selera i podsmaż przez 2 minuty, po czym wrzuć wszystkie owoce i smaż kolejne 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej