Sloppy joe - przepis: kanapka z mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Kanapka Sloppy Joe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
474 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

727 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 kilogram

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a czosnek zmiażdż.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, paprykę i smaż do momentu, aż warzywa zmiękną.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 2

Krok 3

Teraz wrzuć mięso, dopraw przyprawą Knorr i cały czas smaż, aż wyparuje większość płynu.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 3

Krok 4

Wrzuć pomidory, musztardę, ocet oraz cukier. Smaż jeszcze przez 10 minut.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 4

Krok 5

Bułki przekrój na połowę.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 5

Krok 6

Mięso z warzywami nakładaj na spodnie części bułek i przykrywaj górnymi częściami. Możesz podawać z frytkami.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka Sloppy JoeKanapka Sloppy Joe

Kanapka Sloppy Joe została wymyślona w jednym z amerykańskich barów zlokalizowanych w znajdującej się na Florydzie miejscowości Key West. Tak bardzo zasmakowała ona klientom, że po krótkim czasie zaczęła być sprzedawana w całych Stanach Zjednoczonych. Kanapką tą zajadała się również jedna z bohaterek popularnego w latach dziewięćdziesiątych filmu „Czy to Ty, czy to ja”. Potrawa swoją nazwę wzięła od amerykańskiego słowa „sloppy”, co oznacza niechlujny. Ze względu na dużą zawartość mięsa oraz sosu, z łatwością możemy pobrudzić się w trakcie jej jedzenia, lecz jej walory smakowe są zdecydowanie tego warte. Potrawa ta do gustu przypadnie zwłaszcza mężczyznom, a to ze względu na fakt, że jest bardzo treściwa. Stanowi ona połączenie bułki pszennej, mięsa mielonego oraz sosu pomidorowego przygotowywanego na bazie pomidorów świeżych lub z puszki, cebuli, czosnku, soli oraz pieprzu. Aby nadać mu bardziej wyrazistego smaku, możesz dodać do niego pół łyżeczki musztardy lub tabasco.